DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
GÜNCEL
Giriş Tarihi : 20-12-2022 21:34

Ankara'da büyük Samsun birlikteliği

Ankara Samsun Federasyonu (ASFED) tarafından Başkent Ankara’da düzenlenen Samsun Gecesinde Samsunlular bir araya geldiler.

Ankara'da büyük Samsun birlikteliği

Gecede Haluk Levent ve Volkan Aslan sahne alırken, milletvekilleri, bürokratlar, akademisyenler ve çok sayıda Samsunlu  yoğun ilgi gösterdi.

Gecede konuşan ASFED Başkanı Osman Yılmaz, "Ankara Samsun Federasyonunu kurarken gençlerimize söz verdik. Dedik ki, gençler bu federasyon kağıt üzerinde bir federasyon olmayacak. Samsunlu gençlere sahip çıkacak bir yapı olacak. 650'nin üzerinde gencimize burs veriyoruz. Bu federasyon Ankara'da gençler için bir gece düzenleyecek. Bu geceyi düzenlerken dedik ki, Samsun'un şiir kitabını Samsunlu gençler yapacak. Samsun'un albümünü Samsunlu gençler yapacak. Resim sergisini Samsunlu gençler yapacak. Gençlerimiz bunlara çok büyük bir katkı sağladı. Bugün birincisini yapıyoruz ve devamını getirmek istiyoruz. Biz bu gençliğe 5 bin 555 genci buluşturacağız diye söz vermiştik ama şu anda bu sayıyı geçtik. Samsun gençliği ödülünde en iyisini hak ediyor. Biz bu ödüllerle gençliği sanata teşvik etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

ASFED Başkanı Yılmaz, "ASFED bir yönetim hareketidir. Biz kendimize şu ilkeleri rehber edindik. Bu harekette önce "ben" diye bir şey yoktur, "biz" vardır. Bu hareket önce Samsun ilkesi ile hareket eder. Bu hareket milletin manevi değerlerine sıkı sıkıya bağlıdır. İşte bu anlayışla kuruluşumuzdan bu yana eğitimden kültüre, sanattan spora birçok dalda faaliyete hep birlikte imza attık. Bize neden ASFED'i kurudunuz, diye soruyorlar. Bu kardeşiniz 11 yaşında Samsun'dan Ankara'ya gelmiş, 14 yaşında babasını bir trafik kazasında kaybetmiş, 2 gün geçmesine rağmen cenazesine ulaşamamıştı. Yanında kimsesi yoktu. İşte biz bu hikayeden ders alarak kimsesizlerin kimsesi olmak için yola çıktık. İşte o gün kardeşiniz "Hiçbir Samsunlu kendini yalnız hissetmeyecek" diye bir söz verdi. Biz inanıyoruz ki bu salondaki gençlerin arasından adını tarihe yazdıracak nice isimler çıkacaktır. Biz inanıyoruz ki bu salondan yeni dünya liderleri çıkacak ve onlar yeni dünyayı inşa edecektir. Gençler gözbebeğimizdir diyerek onlar için burs sağladık. Sosyal yardımlaşma ile sadece Samsun'a değil ülkemizin her yanına elimizi uzattık. Ankara'ya gelen her Samsunluya ev sahipliği yaptık. Bugün burada Samsun'un şiir kitabını biz yazacağız. Samsun'un fotoğraf albümünü biz oluşturacağız. Samsunun en güzel resimlerini biz sergileyeceğiz. Hep birlikte Samsunu dünyaya tanıtacağız" ifadelerini kullandı.

Gecede, gençlerin yarıştığı resim, şiir ve fotoğraf yarışmasında katılımcıların eserleri sergilendi. Yöresel dans gösterisi düzenlendi.

Daha sonra resim, şiir ve fotoğraf alanında düzenlenen yarışmada dereceye girenlerin ödülleri takdim edildi. Ödül törenin ardından Havza Çamyatağı Köyümüzden Gururumuz Dünya Şampiyonumuz Kemal Muhsin Şahin e kupa takdim edildi.

Program Sonrası açıklama yapan ASFED istişare kurulu üyesi ve Önceki Dönem Havza Belediye Başkanı Murat İkiz; “Samsun, Ankara’ya geçmişte çok göç vermiş olan bir şehir. O günlerden bugünlere geldiğimizde Samsun'un dışında hayata tutunmak için Ankara’ya gelen her bir hemşehrimizin büyük mücadeleler neticesinde çok büyük başarılara imza attığını görüyoruz Samsun'da milli mücadelenin ilk adım şehri olmanın vizyonu ve sorumluluğunu hissederek Ankara’da yaşayan Samsunlulara yakışır hizmetleri ortaya koymak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bundan sonra Samsunluların Ankara’daki evi olan ASFED olarak birlik, beraberlik, dayanışma ruhu ile hemşehrilerimizin sesi olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

 

AlparslanAlparslan

NELER SÖYLENDİ?
@
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA