https://www.forahaber.com/files/uploads/user/69673.jpg
NİHAT ALPARSLAN

Özlemini Duyduğumuz Örnek Başbakan Merkel'in Ardından..

08-05-2021 12:42

Dünya liderleri içerisinde örnek alınacak kadın  Başbakan Merkel'in görevi burakma hazırlığı içerisinde olması bırakın Almanya halkını Avrupa ve dünye'da hatta ülkemizde  dahi üzüntülere  neden oldu.

Sık sık Almanya'nın 'ebedi, şansölyesi' olarak anılan Angela Merkel, görevdeki 15. yılını doldurdu. Dünyanın en büyük dördüncü ekonomisi olan Almanya'ya direkt, dünyanın en büyük ekonomik birliği olan Avrupa Birliği'ne (AB) dolaylı olarak uzun yıllar liderlik etti.

Birlik içinde onun istemediği hiçbir düzenleme yapılamadı, zora düşen ülkeler, bankalar, firmalar çareyi onda aradı. ABD, Rusya ve Çin başta olmak üzere herhangi bir konuda AB ile görüşmek, müzakere etmek veya anlaşmalar yapmak isteyen aktörler daima önce onunla görüştü.

Örnek bir başbakan, örnek bir Lider ve örnek bir ev kadını Angela Merkel. Bu yıl içinde görevini bırakacak olan Almanya Başbakanı Merkel’in arkasından her kez göz yaşı döküyor.

18 yıl Siyasi Parti Liderliği 16 yılda Başbakanlık yapan Almanya Başbakanı Merkel, siyasi hayatının  yanında örnek özel hayatı ile de unutulmayacak bir lider.

O örnek bir başbakan, örnek bir ev kadını, örnek bir insan ve örnek bir Dünya lideri Almanya Başbakanı Angela Merkel. Görevini bırakmaya hazırlanan örnek bir siyasetçi ve Devlet insanı. Merkel’in arkasından Almanya gözyaşı döküyor, hatta bütün Dünya Merkel’in görevini bırakmasını konuşuyor., parti genel başkanlığı döneminde Merkel, çocuk bakım parası ve her çocuk için kreş hakkı gibi aile politikaları alanına giren ve aslında geleneksel olarak Yeşillerin konularını üstlenerek 2013 yılındaki seçimlerde yüzde 40'tan fazla oy aldı. Angela Merkel çevre ve toplumsal konularla da muhafazakarların oylarını toplamayı başardı.Merkel, Almanya'nın kabul edeceği, iç savaştan kaçan sığınmacı ve mültecilerin sayısına bir üst sınır getirilmesi taleplerine karşı çıktı.

Evet sevgili okuyucular, bu gün bende sütunlarımı bir yabancı ülke liderine ayırdım, neden biliyor musunuz, çünkü o her kese örnek olacak bir Başbakan, bir parti Lideri, bir Ev kadını ve o Dünya siyasetçilerine örnek olacak bir lider. Üstelik o 3 milyon Türk vatandaşının yaşadığı bir ülkenin lideri. Angela Dorothea Merkel.

İş de bu yüzden onun bilinmeye yönlerini, her kese örnek olacak insanlığını anlatmaya çalışacağım. Bu yıl içinde hem başbakanlığı ve hem de CDU’ nun liderliğini bırakacak olan Almanya Başbakanı Merkel gerçek den bu güne kadar özel yaşantısı ve Başbakanlık dönemindeki örnek davranışlarıyla daha çok uzun yıllar konuşulacağa benziyor.

Sevgili okuyucular, Almanya Başbakanını sütunlarıma taşımamın bir başka nedeni ise, aşağıda okuyacağınız bir Dünya liderinin ne kadar yaşantısı ile mütevazi, hiçbir olaya karışmadan tam 16 yıl yaptığı başbakanlık dönemindeki örnek davranışlarının belki bizdeki siyasetçilere de örnek olur diye sizlere aktarmak istediğimden dir.

Almanya’da yaklaşık 3 milyon civarında Türk vatandaşı bulunuyor, artık Almanya’ya entegre olmuş, tıpkı onlar gibi yaşamaya çalışan, ancak Türklüğünü kaybetmemiş vatandaşlarımız yaşıyor Almanya’ ya yerleşen önceki yıllardan tanıdığım gazeteci dostlarım ve bazı Türk vatandaşlarımız ile konuştum, Merkel’i sordum. İnanın Başbakan Angela Merkel’in siyaseti bırakmasına onlarda çok üzülüyorlar.

Daha öncede bazı medya kuruluşlarında kısmen çıkan Merkel’le ilgili haberlere ilave olarak bende bir şeyler yazmak istedim, Almanya’da yaşayan dostlarımdan aldığım Merkel ile ilgili bilgileri size aktarıyorum, bakın sevilen bir siyasi lider, bir Başbakan nasıl olmalıdır.

18 yıl ‘’ CDU’’ partisinin liderliği, 16 yıl Başbakanlık yaptı. Bu süre içinde Merkel, bir kere bile yetkisini aşmakla suçlanmadı. Zaferler ilan etmedi. Seleflerini diline dolamadı. Onlara, ağır hakaretlerde bulunmadı.

Hep mütevazi yaşantısı ile ön plana çıktı, daima gösterişten uzak yaşadı. Bilim insanı, Güçlü ve istikrarlı siyasi yaşantısı var.

Hiç bir yakınını, arkadaşını, akrabasını Kamu Kurumlarına yerleştirmedi, paha biçilmez lüks arabaları ve konvoyları hiç olmadı, mütevazı bir cip ve tek koruma ile görevlerine gelip gitti. Araç konvoyları asla kullanmadı.

Koruma ve şoförlerine seyahat sırasında trafik kurallarına mutlaka uyulması talimatı verdi. Trafik lambalarında bir halk gibi sıraya girdi ve bekledi.

Emrinde özel uçaklar hiç olmadı, önemli seyahatlerinde Başbakanlık için kiralanan uçak kullandı.

Kıyafetleri ile hiçbir zaman gündeme gelmedi. Basın mensuplarının ‘’ hep aynı kıyafeti tercih ediyorsunuz ‘’ şeklindeki sorusuna,’’ ben bir kamu çalışanıyım, model değilim ‘’ şeklinde cevap verdi.

Bir Başbakan, bir örnek siyasetçi ve bir örnek Dünya lideri olarak yaşayan Angela Merkel, bir açıklamasında, ev işlerini eşi ile birlik de yaptıklarını anlatarak, hiç bir zaman bakıcı kullanmadıklarını da söylemek den kaçınmadı.

Merkel, resmi görevi dışında özel hayatında da hep örnek bir insan gibi davrandı mesela, elektriği tasarruflu kullanmak için, çamaşırlarını gece yıkayarak ev bütçesine katkıda bulunduğunun da itiraf etti.

İş de sevgili okuyucular, her şeye sahip kimseye nasip olmayacak kadar güçle donatılmış güçlü bir ülkenin güçlü bir başbakanına gösterilen sevgi yukarda sıraladığımız nedenlerden dolayıdır.

İnsan gıptayla bakıyor böyle bir ülkenin siyasi liderine, iş de Almanya Başbakanı Merkel’in başarısının altında yatan nedenler de bunlar. Ülkesinde bu denli sevilmesinin altında da bütün bunlar yatıyor.

Aslında siyaseti severek dürüstce yapıldığında  mütavazi olunduğunda halkın sizi sevmesi , seçmesi çok zor  değil malisef ülkemizde bu durum tersine işleme devam ediyor.Merkel'i  sizler nasıl buldunuz, böyle bir siyasetçiye ve böyle bir Başbakana sahip olmak istemez miydiniz, duyuyor gibi oluyorum, kim istemez halkıyla bütünleşmiş bir Lideri, bir başbakanı olmasını.

Neler Söylendi?