Yılmaz Özdil yazdı: Bir gece ansızın satıverdiler!

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, Türkiye-Yunanistan ilişkileri ile, Kurtuluş Savaşı sırasında yaşananları anlatarak günümüze kadar geldi.

SİYASET - 06-09-2022 10:58

Yılmaz Özdil yazdı: Bir gece ansızın satıverdiler!

Yılmaz Özdil, günümüzde Türk bankasının Yunanistan'a satılmasıyla ilgili, "National Bank of Greece, Türk bankasını aldı! Evet, yanlış okumadınız. Sayın yerli ve milli hükümetimizin iktidara gelir gelmez yaptığı ilk işlerden biri, Türk bankasını Yunan milli bankasına satmak oldu!" dedi.

YILMAZ ÖZDİL'İN YAZISI ŞÖYLE:

Bir gece ansızın gelebiliriz! 

Asrın liderimiz “eyyy Yunan” diyerek posta koydu. 

“Eyyy Yunan, tarihe dön bak, İzmir'i unutma, adaları işgal etmeniz bizi bağlamaz, bir gece ansızın gelebiliriz” filan dedi.

İzmir'i hakikaten unutmamak lazım!

15 Mayıs 1919. 

Kurtuluş Savaşı'nın dönüm noktasıydı. 

Yunanistan, Truva Savaşı'ndan üç bin yıl sonra Anadolu topraklarına asker çıkardı.

İzmir metropoliti Hrisostomos etekleri uçuşa uçuşa koştu, altın sırmalı cübbesini giymişti, diz çöktü, işgal komutanının çizmesini öptü, tuz serpti, haçını havaya kaldırdı, askerleri takdis ederek o meşhur vaazını verdi:

“Evlatlarım! Bugün İsa'nın en büyük mucizesini göstermiş oluyorsunuz. Bu uğurda ne kadar Türk kanı içerseniz, o kadar sevaba girmiş olacaksınız, ben de bir bardak Türk kanı içmekle, onlara olan kin ve nefretimi teskin etmiş olacağım, azizler arkanızda!”

Sonrası kabustu… 

Kafaları kesip, yol kenarlarına bırakıyorlardı, insanları camilere doldurup ateşe veriyorlardı, bebelerini emzirmesinler diye yeni doğum yapan annelerin meme uçlarını kesiyorlardı.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Al Sani ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Al Sani ile görüştü

16-04-2024 - SİYASET

Özgür Özel'in yeni imajı

Özgür Özel'in yeni imajı

16-04-2024 - SİYASET