Şimdi Esad'la Görüşecek

Haberler - Gündem Abone Ol Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Putin talimat verdi şimdi Esad’la görüşecek CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert sözler... Suriye politikasını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Putin talimat verdi şimdi Esad’la görüşecek. Ben söylüyorum görüşmüyor, Putin söylüyor görüşüyor" dedi.

SİYASET - 23-08-2022 15:59

Şimdi Esad'la Görüşecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis’in tatile girmesinin ardından her salı günü bir ilde grup toplantısı yapmayı kararlaştırdı. Bu hafta Niğde'de konuşan Kılıçdaroğlu’nun satırbaşları şöyle:

‘VERDİKLERİ SÖZÜ TUTMADILAR’

“Niğde’nin tarımına bakıldığı zaman, kuru fasulye üretiminde 1’inci, patates üretiminde 2’nci, elma üretiminde 2’nci, lahana üretiminde 2’nci, kiraz üretiminde 10’uncu, domates üretiminde 13’üncü sırada. Dolayısıyla Niğde tarım açısından son derece önemli ve değerli bir kentimiz. Ama bugüne kadar Niğde’ye iktidarda olanların verdikleri sözleri tutmadıklarını biliyoruz.

20 yıldır Niğde’ye havaalanı yapacaklarını söylüyorlar, tek çivi bile çakılmadı. ‘Lojistik yükleme merkezi yapacağız’ dediler, yapmadılar. Her seçimde Yüksek Hızlı Tren buradan geçecek dediler, bu da yapılmadı. Bunların tamamını iktidar olduğumuzda göreceksiniz Niğde’ye de neler yapılıyor, Kayseri’ye de neler yapılıyor.”

‘ÇİFTÇİ ÜRETMEZSE HEPİMİZ AÇ KALIRIZ”

“Bölge için tarım önemli, tarım da Türkiye için önemli. Sadece kendi ülkemiz için değil Ortadoğu ve bütün komşularımız için de önemli. Türkiye’nin tarımda bir üretim üssü haline gelmesi lazım. Tarımın stratejik sektör olduğunu henüz kavramış değiller. Bütün dünya tarımın stratejik bir sektör olduğunu biliyor. Çiftçi üretmezse hepimiz aç kalırız. Şimdi ne yaptılar? Her şeyi dışarıdan getiriyoruz.

Tarımı stratejik sektör olmaktan çıkardıkları için Türkiye tarımda dışa bağımlı ülkelerden birisi haline geldi. Mercimek, et, hayvan, yem, saman aklınıza ne gelirse her şey dışarıdan gelmeye başladı. Türkiye’nin buradan çıkması lazım. Bunlar çıkaramazlar, çünkü bunlar alın terinden, üretenden yana değiller.

Bunlar beşli çeteden yanalar kaynakların tamamını beşli çetelere veriyorlar. Peki Bay Kemal ne yapacak? Beşli çetelerden tamamını alacağım, bu ülkeye bu millete tamamını vereceğim görecesiniz. Kul hakkı yiyenlerle asla helalleşmeyeceğiz.”

‘ÇİFTÇİ ÜRETMESİN DİYE ÇABA HARCIYORLAR’

“Tarım Kredi Kooperatiflerinde fiyatları düşürdük diyorlar. Kardeşim düşüreceksen, Tarım Kredi Kooperatifi'nin bir fabrikası var. Gübre fabrikası, fiyatları düşür. Düşüreceksen düşür, çiftçi ucuz gübre alsın. Ona gelince yok. Çünkü çiftçiye pahalı gübre verecekler. Gübre fabrikaları arasında fiyatları yüksek tutma konusundaki işbirliği dolayısıyla Rekabet Kurulu bir karar aldı. Çok ağır cezalar yazdı.

Cezanın miktarı 7 trilyon 315 milyar 759 milyon 390 bin 184 lira. Bunların içinde GÜBRETAŞ da var. Yani Tarım Kredi Kooperatifi’n kuruluşu olan GÜBRETAŞ da var. Şimdi bu 6 gübre fabrikası bir araya gelip, ortak hareket ediyorlar, çiftçiye pahalı gübre satıyorlar. O dönem GÜBRETAŞ’ın yöneticileri kimdi? O yöneticiler şimdi nerelerdeler? Tam tersine çiftçi üretmesin diye çaba harcıyorlar.”

‘KAYNAĞI DOĞRUDAN ÜRETENE VERECEĞİZ’

“Biz kaynağı doğrudan doğruya üretene vereceğiz. EYT’liler meraklanmayın. Sorunları bunlara defalarca söyledim ‘Tamam biz çözelim de Kılıçdaroğlu çözmesin’ dediler. Çalışıyorlar aylardır. Bu kadar beceriksiz bir hükümet görmedim. Çünkü devlette liyakati bitirdiler.

Aradan geçti aylar aradan geçti yıllar hala çözeceğiz diyorlar. Bunlar çözemezler. Bunlar Türkiye’nin hangi sorununu çözdüler? Çıkıp cevap versinler. Biz Türkiye’nin şu sorununu çözdük desinler. Bir sorunu çözdüler ama. Malı götürme konusunda bunlardan daha mahir kimse yok. Malı götürme deyince valla kimse bunların eline su dökemez.”

‘BU TÜKÜRDÜĞÜNÜ YALAMAK DEMEKTİR’

“Kalktı konuştu. ‘Bu can bu bedende olduğu sürece kimse benden papazı alamaz' dedi. Papazı verdi mi? Bu tükürdüğünü yalamak demektir. Bu aynı zamanda Türkiye'nin itibarını yerle bir etmek demektir. ‘Asla Esad'la, konuşmayacağım yan yana gelmeyeceğim' dedi. 2019’dan bu yana kendisine mektuplar yazdım.

‘Suriye ile kavga etme, bir uluslararası Suriye konferansı Türkiye’de düzenle. Yanlış yapıyoruz. Arap dünyasının işine karışmayalım biz. Arap konusu farklıdır, o dünyaya karışmayalım' dedim. Putin talimat verdi şimdi Esad'la görüşecek. Ben söylüyorum görüşmüyor, Putin söylüyor görüşüyor.”

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Ender Gür'den Çarşamba'yı uçuracak projeler

Ender Gür'den Çarşamba'yı uçuracak projeler

29-03-2024 - SİYASET

Tekkeköy Belediye Başkanı Togar Candal'ı, Candal ise Togar'ı suçladı.

Tekkeköy Belediye Başkanı Togar Candal'ı, Candal ise Togar'ı suçladı.

29-03-2024 - SİYASET