Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım: "Kesinlikle Bir Pilot Takım Alacağım"

Samsunspor Kulübü Başkanı Yüksel Yıldırım, yakın zamanda kesinlikle bir pilot takım alacağını söyledi

SPOR - 23-08-2022 16:28

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım:

Başkanı Yüksel Yıldırım çok önemli açıklamalarda bulundu. Geçen sezon öğrenme dönemi yaşadığını belirten Başkan Yıldırım, “Bu bana çok pahalıya patladı. Bir sürü keşkelerim var. Bunlar bana 8-10 milyon Euro’luk bir ders oldu. Gidip Harvard’da bu parayı verip ders alsaydım bu kadar çok şey öğrenemezdim. Futbolu öğreniyorum. Ama öğrenecek o kadar çok şey var ki, çünkü insanlara güvenemiyorsun” dedi.  

 

Geçen yıl ki hatalardan ders aldıklarını belirten Başkan Yüksel Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

 

HİÇ BİRİNİ BEN SEÇMEDİM

 

“Geçen yıldaki hataları görünce, görünen köy kılavuz istemez diye bir söz var. Herkesin bu kulüpte tatmin olmadığı bir yer vardı. Kimse sportif direktör ve scoutu beğenmiyordu. Bandırmaspor maçı sonrası Mustafa Aztopal basiretli davrandı ve istifa etti. Peşine de scautu lav ettim. Orada da yanlış anlaşımlar oldu ama bu arkadaşların hiç birini ben seçmedim. Ben kulübü devraldığımda bu arkadaşların hepsi kulüpte bulundukları görevlerde çalışıyorlardı.”

 

YENİ BİR YAPILANMAYA GİTTİK

 

“Ben asla insanları şucu bucu diye yadırgamıyorum. Ama yaptıkları görevlere baktım, ortada da bir başarısızlık olunca da kendileri ile yollarımızı ayırdık. Daha sonra İstanbul’daki ilişkilerim sonrasında devre arasında yeni bir yapılanmaya girdik. Sonuçta bugün Samsunspor’da bir sportif direktör yok ama futbol gelişim direktörü adı altında genç arkadaşımız Batu Kaplan görev yapıyor.” 

 

 

BENİ ELEŞTİRENLER VAR

 

“Geçen seneden farkımız şu. Önceden menajerler bizim havuzumuza oyuncu gönderiyorlardı. Biz de bu oyuncuları scauta veriyorduk. Onlarda iyi olanları seçiyor, beğenmediklerini eliyorlardı. Bu yıl bunu değiştirdik. Sonuçta yeni bir kadro oluşturuldu. Beni eleştirenler var. Bunu ulusal medya da yapıyor. Şu kadar oyuncu gönderildi, bu kadar oyuncu alındı. Böyle transfer çalışması mı olur diyorlar. Gayet de olur. Çünkü değişimi tam yapmazsanız bir yerden patlak verirsiniz. Bunun için beklentilerimize uymayan, koyduğumuz hedeflerin altında kalan arkadaşların kim olursa olsun gözünün yaşına bakmadık gönderdi. Hedefimize uyan arkadaşları da aldık getirdik.”

 

20 GÖNÜLLÜ TÜRKİYE’Yİ TARIYOR

 

“Bizim Türkiye’de alt lig dediğimiz liglerde 20 tane gönüllü, part time çalışan, hafta sonu maç izlemeye giden arkadaşımız var. Yani Sarp’ı, Şener’i, Yusuf Ensar’ı böyle bulduk. Birkaç tane daha istedik ala bize vermediler. Başka takımlara gittiler. Bütün bölgeler izleniyor. Cafer hocam bu konuda inanılmaz titizlikle çalışıyor. Kendisine teşekkür ediyorum. Samsunspor’un geleceğinde büyük katkısı olacak. Altyapıda Yücel Uyar hocam güzel işler yapıyor. Her sene 1-2 tane a takıma oyuncu geliyor. Altyapıdan gelecek olanlar, alt liglerden aldığımız ve yurt dışından getireceklerimiz sayesinde Samsunspor fabrika ayarlarına geri dönecek.” 
   
SIFIR BORÇLU BİR KULÜP ARIYORUM

 

“Bir pilot takım bakıyoruz. Bizim niyetimiz çok açık ve net. Kaç tane genç oyuncuyu bir yerde oynatmak istiyoruz ama kulüp bulamıyoruz. Aracılar vasıtası ile bize Çorumspor söylendi. Oma olmaz dedik. Kastamonuspor’u istedik o paralara olmaz dediler. Ben sıfır borçla bir kulüp almak istiyorum. Çünkü borçlu kulüp alınca sıkıntılar çıkıyor. Baktı ki görüştüğümüz hiçbir kulüp bizim kontrolümüzde olamayacak, o nedenle şu anda beklemeye geçtik. Bulacağım kulübün Samsun yapısına uyması lazım. Biz 2. Lig’den takım alırsak onu 1. Lig’e çıkarmalıyız. 1. Lig’den takım alırsak onu da ligde tutmalıyız. Çünkü biz yurt dışından da genç yabancılar getirmeyi planlıyoruz. Onları getirdiğimizde oynatabilmeliyiz.”

 

PORTEKİZ’DE KAPILAR AÇILIYOR BANA

 

“Şu anda yurt dışında takım bakıyorum. Alma noktasına geliyoruz başkanı vazgeçiyor. Fransa 2. Ligi’nde bir takımla 3 aydır pazarlık halindeyiz. Bir de Portekiz’de Santa Clara takımı var. Başkanı sahibi İsmail bey çok yakın arkadaşım. Onunla görüşüyoruz. Ben Portekiz’de çok sevilen bir iş adamıyım. Adım çok büyük. Kapılar açılıyor bana. Kendisi bana, senin Yılport isminle Portekiz’de açamayacağım kapı yok, anlaşalım diyor. Acele etmiyorum ama yurt dışında bir takım kesinlikle alacağım. Samsunspor’un asıl çıkış noktası orası olacak. Altyapıdan çocuklarımızı oraya göndereceğiz. Yabancı dillerini geliştirecekler.”

 

 

FOFANA BENİ ÇOK KIZDIRDI

 

“Yaptığımız transferler içerisinde en çok zorlandığım isim Fofana oldu. Eyüpspor ve Pendikspor çok sıkıştırıyorlardı. Fofana’yı ikna edene kadar çok zorlandım. Beni çok kızdırdı. İnanılmaz paralardan başladı. Sonunda 500 bin’e anlaştık. Taraftarım Fofana’yı çok istiyordu. Beni çok cimri zannedenler için bastım parayı Fofana’yı takımda tuttum.”

 

Davut AKTAŞ 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Samsunspor'un kayıp yıldızları Kingsley ve Bola

Samsunspor'un kayıp yıldızları Kingsley ve Bola

19-03-2024 - SPOR

Markus Gisdol: Galibiyeti hak ettik

Markus Gisdol: Galibiyeti hak ettik

13-03-2024 - SPOR