Samsun'da Konuşan Erdoğan'ın Yunanistan'a tepkisi Yunan basınında

Erdoğan'ın Yunanistan'a tepkisi Yunan basınında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun Çarşamba Havalimanı'nda TEKNOFEST 2022'ye katıldı. Yunanistan'a sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Bak Yunan tarihe dön, çok daha ileri gidersen bunun bedeli ağır olur ağır. Yunanistan'a bizim tek cümlemiz var, İzmir'i unutma" dedi. Yunan basınında manşet Erdoğan oldu.

DÜNYA - 04-09-2022 09:32

Samsun'da Konuşan Erdoğan'ın Yunanistan'a tepkisi Yunan basınında

 

Erdoğan, "Yunanistan`a bizim tek cümlemiz var: İzmir`i unutma." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın sözleri, Yunanistan`da geniş yankı uyandırdı. Yunan gazeteleri, açıklamaları son dakika notuyla okurlarına aktardı.

CNN: Yunanistan, İzmir`i unutma

CNN: Yunanistan, İzmir`i unutma

CNN Yunanca, "Erdoğan`ın Yunanistan`a doğrudan ve açık tehdidi: Yunanistan, İzmir`i unutma" başlığını kullandı. Haberde, "Erdoğan`ın Yunanistan`ın adalarına operasyon sinyali verdiği" şeklindeki not aktarıldı. Erdoğan`ın söz konusu açıklamalarının, "Yunanistan`ın NATO içinde değeri yoktur." ifadesinin ardından geldiğine dikkat çekildi.

Yunanistan`ı doğrudan tehdit etti

"Yunanistan`ı doğrudan tehdit etti"

"in.gr" adlı internet sitesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın Yunanistan`ı "doğrudan tehdit ettiğini" yazdı. Erdoğan`ın, "Ankara vakti geldiğinde ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğunu" vurguladığına işaret edildi.

Erdoğan`ın sözlerini aktardılar: Bir gece ansızın gelebiliriz

Erdoğan`ın sözlerini aktardılar: Bir gece ansızın gelebiliriz

"parapolitika.gr" adlı internet sitesi de "Yunanlılar, İzmir`de olanları unutmayın" manşetini attı. Haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın, "Ey Yunan, tarihe bak. Çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur. Bir gece ansızın gelebiliriz. Adaları işgal etmeniz bizi bağlamaz. Vakti zamanı geldiğinde gereğini yaparız" dediği belirtildi.

Kathimerini: Bedeli ağır olur

Kathimerini: Bedeli ağır olur

"Erdoğan: Yunanistan`a doğrudan tehdit" diyen Kathimerini, Samsun`da konuşan Erdoğan`ın, Atina`yı "Bedeli ağır olur." ifadesiyle uyardığını aktardı. Ayrıca Erdoğan`ın, TEKNOFEST`teki konuşmasından, "Kimin dostumuz, kimin bize karşı olduğunu iyi bilmeliyiz. Oradan S-300`lerle bizi tehdide kalkışıyor mu? Ey Yunan, tarihe bak. Çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur." notları paylaşıltı.

Skai: Bu gençlik, bir asır önce düşmanı denize döktü

Skai: Bu gençlik, bir asır önce düşmanı denize döktü

Skai televizyonu, "Yeni tehditler: Bir gece ansızın gelebiliriz" ifadesini kullandı. Haberde, "Türkiye Cumhurbaşkanı, Yunanistan`a `Tarihine bak` çağrısı yaptı. `Aşırıya kaçarsanız bedeli çok ağır olur` diye uyardı." denildi. Erdoğan`ın konuşmasındaki, "Bu gençlik, bir asır önce milli mücadeleyi zafere ulaştırmış, düşmanı denize dökmüştü." ayrıntısına yer verildi.

Proto Thema: Eşi görülmemiş bir meydan okuma

Proto Thema: Eşi görülmemiş bir meydan okuma

"Türk Cumhurbaşkan`ından eşi görülmemiş bir meydan okuma" ifadesine yer veren Proto Thema, "Yunanistan`ın işgal altındaki adaları bizi bağlamaz, zamanı gelince ne gerekirse yaparız." ayrıntısını aktardı. Öte yandan Erdoğan`ın, ekonomi alanında verdiği "Çılgın Türkler büyüyerek yoluna devam ediyor." mesajına vurgu yapıldı.

ERT: Tarihe bir bakın

ERT: Tarihe bir bakın

Yunan devlet televizyonu ERT, Erdoğan`ın, Ege`deki hava sahası ihlalleri nedeniyle Yunanistan`ı uyardığını aktardı. Uyarılarını sıralayan Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın "Tarihe bir bakın. Daha ileri giderseniz, ağır bir bedel ödersiniz." dediği kaydedildi.

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Dünya Haberleri  DÜNYA Ukrayna'dan Kırım’a yoğun füze saldırısı

Dünya Haberleri DÜNYA Ukrayna'dan Kırım’a yoğun füze saldırısı

24-03-2024 - DÜNYA

Hindistan'da toplu tecavüz: Kadının eşine törenle tazminat verildi!

Hindistan'da toplu tecavüz: Kadının eşine törenle tazminat verildi!

07-03-2024 - DÜNYA