RİZE BELEDİYESİ, "DİLRUBA BULUŞMALARI"NDA 1 YILI TAMAMLADI

Rize Belediyesi “Dilruba Buluşmaları” adını verdiği proje kapsamında dışarıya çıkma imkanı olmayan yaşlılar veya engellileri evlerinden alıp gezinti yaptırıyor ve sonrasında tekrar evinlerine bırakıyor.

GÜNCEL - 06-12-2022 10:20

RİZE BELEDİYESİ,

 

Özellikle dışarıya çıkma imkanı olmayan yaşlılar ve engelliler yanlarında birer refakatçiyle birlikte yaşamış oldukları evden, belediye personelleri tarafından arabayla alınıyor. Belediyenin sosyal tesislerinde düzenlenen yemeğin ardından sohbet ve gezinti yapılıyor.

Yaşlı ve engelli bireylerin sosyalleşmesi ve toplumla iç içe olmalarını hedefleyen proje bir yıldır devam ediyor. Her hafta düzenlenen buluşmalarda 400’ü aşkın yaşlı ve engelli birey evlerinden alınarak gezi yaptırıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın da desteklediği çalışmanın belirlenen program çerçevesinde devam ettiği bildirildi. 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
İlkadım’ın Gençlerinden Çorum’a Kültür ve Doğa Ziyareti

İlkadım’ın Gençlerinden Çorum’a Kültür ve Doğa Ziyareti

13-05-2026 - GÜNCEL

19 Mayıs Haftası 19 Mayıs İlçesinde Dolu Dolu Geçiyor

19 Mayıs Haftası 19 Mayıs İlçesinde Dolu Dolu Geçiyor

11-05-2026 - GÜNCEL