Mavi Yaşam Derneği Yaşlılara Hizmet için Toplandı

Mavi Yaşam Derneği yönetimi ve üyeleri Atakum belediyesi küçük salonunda toplantı düzenledi.Derneğin kurucu başkanı Dr.Dinçcağ" yaşlıların barınma, dayanışma ve rehabilitasyonu için ülkemizde olmayan yaşlı köylerini kurmayı ve bu köylerde yaşlıların barınma ve hizmet alanlarını hedeflemektedir"

GÜNCEL - 25-11-2022 01:03

Mavi Yaşam Derneği Yaşlılara Hizmet için Toplandı

“Yaşlı Köyü” kurmak için çalışmalarını sürdüren Mavi Yaşam Derneği’nin Olağan genel kurul öncesi toplantısı Atakum belediyesi küçük salonda yapıldı.

Derneğin Kurucu Başkanı Dr. M. Emin Dinçcağ yaptığı açılış konuşmasında “Ülkemizdeki tüm dezavantajlı kesimlerin sorunlarına sahip çıkacak, moral ve kültürel anlamda katkı sağlayacak, kamuoyunun desteği ölçüsünde de barınma, sağlık, rehabilitasyon ve diğer ihtiyaçlarını çözmede çaba gösterecektir. Derneğimiz bu alanda ülkemizde bir boşluğu dolduracak ve model olacaktır. Gençlerin , kadınların, sosyal sorumluluk projesi kapsamında bu alanda bir şeyler yapmak isteyen herkesin katkısına muhtaç ve hazırız. Derneğimizin kuruluş amaçlarından biride ülkemizde olmayan ‘Yaşlı Köyü’ kurmak hedefidir. Ülkemizde; günümüzde hızla artan yaşlılar ve yaşlı sorunları için pek fazla yatırım dikkati çekmemektedir. Oysa dünya nüfusu hızla yaşlanmaktadır. Yaşlıların sayısı hızla artmaktadır. Yaşlılar toplumun dezavantajlı kesimini oluşturmaktadır. Daha çok hizmete gerek duyulmaktadır. Mavi Yaşam Derneği yaşlıların barınma, dayanışma ve rehabilitasyonu için ülkemizde olmayan yaşlı köylerini kurmayı ve bu köylerde yaşlıların barınma ve hizmet alanlarını hedeflemektedir. Yaşlılar için yapılacak bu yatırım hem gelecekte artan yaşlı nüfusu ve sorunları için çözüm olacak hem de yaşlıların yaşam kalitesini arttıracak diye düşünüyorum” dedi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Milyoner tarihinde bir ilk! 5 milyonluk soruyu bildi!

Milyoner tarihinde bir ilk! 5 milyonluk soruyu bildi!

25-03-2024 - GÜNCEL

Samsun Valisi Orhan Tavlı Basın Mensuplarıyla İftarda Buluştu

Samsun Valisi Orhan Tavlı Basın Mensuplarıyla İftarda Buluştu

24-03-2024 - GÜNCEL