“Kırsaldan Kente Biz Atakumuz” projesi adım adım uygulanıyor

Atakum Belediyesi’nin uzman ekipleri “Kırsaldan Kente Biz Atakumuz” projesi kapsamında saha çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

GÜNCEL - 02-12-2022 09:47

“Kırsaldan Kente Biz Atakumuz” projesi adım adım uygulanıyor

Atakum Belediyesi "Kırsaldan Kente Biz Atakumuz" projesini kentin kırsal mahallelerinde adım adım uyguluyor. Belediyenin uzman kadrosu projenin üçüncü programında Meyvalı Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. Vatandaşlara Atakum Belediyesi'nin çalışmalarını tek tek anlatan ekip; su tasarrufu, iklimsel değişiklikler ile tarımsal  çalışmalar ve kooperatifler  konusunda önemli bilgiler verdi. Programda Atakum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekibi "UYUMA" ve "KADES" uygulamalarını tanıtırken Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü öğrencilerinin yaptığı anket mahalle sakinlerinden büyük ilgi gördü. 

ÇOCUKLARA SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI

Atakum Belediyesi’nin uzman saha ekibi programda çocuklara doğum günü sürprizi yaptı. Yeni yaşlarına sürpriz doğum günü kutlaması ile giren çocuklar, sevinçlerini aileleri ve Atakum Belediyesi çalışanları ile paylaştılar.

ÜRETİCİLERE DESTEK

Programın açılış konuşmasını yapan Ziraat Yüksek Mühendisi Eylem Oktay Aktaş, projenin amacı ve belediyenin yürüttüğü kırsal kalkınma çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Ziraat Yüksek Mühendisi Aktaş, belediyenin karakılçık buğdayı ve lavanta ekim çalışmaları hakkında “Biz Atakum Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü olarak hem hayvansal hem de bitkisel üretim yapıyoruz. Karakılçık buğdayı bir atalık tohum çeşididir. Biz atalık tohum çeşitlerini daha çok insana yayalım istedik. Bu nedenle belediyemizin 5 dönümlük arazisinde karakılçık buğdayı ekildi. O buğdayın tohumlarını isteyen çiftçilere ücretsiz verdik. Verdigimiz tohum kadarını geri alarak önümüzdeki yıl isteyen başka çiftçilere verdik. Böylece üretici sayısını ve ekim alanını arttırmaya başladık. Ayrıca yine belediyemizin 5 dönümlük arazisine lavanta dikimi gerçekleştirildi. Onlardan lavanta çelikleri aldık. İsteyen üreticilere o çelikleri ücretsiz olarak  dağıtacağız. Lavanta bahçesi kurmak isterseniz; biz size yardımcı olacağız.” ifadelerini kullandı.

BELEDİYE ÇALIŞMALARI ANLATILDI

Meyvalı Mahallesi sakinleri Atakum Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Nilgün Erdem’den atalık tohum ve gönüllü üreticilik ile ilgili önemli bilgiler alırken Veteriner Hekim Ali Kılıç da  Atakum Belediyesi ve Samsun Karadeniz Rotary Kulübü iş birliğinde hayata geçirilen Jersey Projesi ile hayvan bakımını anlattı. Atakum Kadın Girişim ve Üretimi (ATAK) Başkanı Seda Metin, Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’nin büyük desteği ve Av.Gülay Deveci'nin öncülüğüyle kurulan ATAK’ın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Atakum Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Çevre Mühendisi Özcan Çoluk, iklim değişikliği, su tasarrufu ile atık toplama  çalışmaları; ATAK ve Özgür Bölüşüm Derneği Başkan Yardımcısı Berna Ataş, Ata Market ve Gıda Bankası hakkında vatandaşlara açıklamalarda bulundu. Atakum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nde Saha Görevlisi Ecem Üner, belediyenin sosyal çalışmalarını anlatarak Atakum Belediyesi Paylaşım Merkezi (PAYMER) ve evde destek hizmetleri hakkında vatandaşların sorularını cevapladı. Mahalle sakinlerine program sonunda kışlık sebzelerden oluşan atalık tohumları dağıtıldı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Milyoner tarihinde bir ilk! 5 milyonluk soruyu bildi!

Milyoner tarihinde bir ilk! 5 milyonluk soruyu bildi!

25-03-2024 - GÜNCEL

Samsun Valisi Orhan Tavlı Basın Mensuplarıyla İftarda Buluştu

Samsun Valisi Orhan Tavlı Basın Mensuplarıyla İftarda Buluştu

24-03-2024 - GÜNCEL