Gençler bu yazı unutmayacak

Gençler bu yazı unutmayacak Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Büyükşehir Gençlik Hareketi’ adıyla düzenlenen 2022 yaz dönemi faaliyetleri sona erdi. Etkinliklere toplam 17 bin 224 genç katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Onlar bizim geleceğimiz. Her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.

SİYASET - 14-09-2022 10:39

Gençler bu yazı unutmayacak

İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin Büyükşehir Gençlik Hareketi’ne üye olup başvurarak katıldığı gezi ve kamplar gençler tarafından yoğun ilgi gördü. Büyükşehir Gençlik Hareketi, sivil toplum kuruluşları, gençlik merkezleri, camiler ve okullarla ortak yapılan faaliyetler ile birçok gence çeşitli imkanlar sunuldu. Gezilere ve kamplara katılan her öğrenciye anı olarak kalması için tişört, şapka, telefon tutacağı, yaka kartları ve kitap ayracı hediye edildi.

ÜÇ FARKLI GEZİ PROJESİ
‘Samsun’u Keşfet Şehrini Farket Projesi’, ‘Şehrimiz Samsun Projesi’ ve ‘Üniversite Öğrencileri Gezi Projesi’ olarak üç farklı proje ile yaz boyunca gençleri gezdiren Büyükşehir Gençlik Hareketi, merkezde yaşayan gençlere ilçeleri, ilçelerde yaşayan gençlere merkezi gezdirdi. Gençler, başta müzeler olmak üzere yaşadığı şehrin tarihi noktaları ve doğal güzelliklerini görüp öğrenme fırsatı bulurken, ilk defa Karadeniz’de gemi turu yapma imkanı bulanların mutluluğu ise yüzlerine yansıdı.

ROTALAR OLUŞTURULARAK GEZDİRİLDİ
‘Şehrimiz Samsun Projesi’nde, gençler bulundukları konumun yakınlığına göre Körfez’de, Ladik Ambarköy’de veya Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde kahvaltı ile güne başladı. Üniversite tanıtımı, kütüphane ve planetaryum ziyareti, Samsunum 1 gemisinde öğle yemeği, Sadi Tekkesi, Tütün İskelesi, Panorama Dijital Gösteri Merkezi, Onur Anıtı, Kent Müzesi, Bandırma Gemi Müzesi gibi zengin bir rota ile gençlik liderleri eşliğinde geziler düzenlendi.

HER PROJEYE FARKLI ROTA
‘Samsun’u Keşfet Şehrini Farket’ projesinde ise Tekkeköy Mağaralarında kahvaltı ederek, Çarşamba Göğceli (Çivisiz) Camii, Ayvacık İskele Restaurant’ta öğle yemeği, Samsunum 2 Gemisi’nde Saklı Cennet Turu, Hasan Uğurlu ve Suat Uğurlu Baraj ziyareti yapıldı.

‘Üniversite Öğrencileri Gezi Projesi’nde, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Samsun Üniversitesi’nden katılım sağlayan gençler Bafra Kuş Cennetinde kahvaltı ile başlayıp, merkezde yaşayanlar için ilçe turu, ilçelerde yaşayanlar için merkez turu yapılarak şehrini her açıdan tanıma fırsatı sunuldu. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Onlar bizim geleceğimiz. Her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.

GENÇLİK VE KÜLTÜR KAMPLARI
Hafta içi ‘günü birlik kamp’ ve hafta sonu ‘çadır kampı’ olmak üzere ikiye ayrılan kamplar ile de gençler doğanın tadını çıkardı. Gençler, günü birlik ve çadır kamplarında, doğa yürüyüşü ile güne başlayarak, gün boyu gruplar halinde izci liderleri eşliğinde Geleneksel Türk Okçuluğu, dart, koca ayak, sopa değiştirme, düğüm çeşitleri istasyonu ve kamp alanı gibi çeşitli oyunlar oynadı, çadır kurmayı öğrendi. Akşam çadırlarını kurup kamp ateşi çevresinde arkadaşlarıyla sohbet etti. Şehir hayatından ve teknolojiden uzak bir gün geçirdi. Çadır kampı sabahında ise güne esneme ve spor hareketleri ile başlandı. Spordan sonra kahvaltı ederek, çadır toplama ve çevre temizliği yapıldı. Dönüşe kadar bütün gençler birlikte aynı oyunu oynayarak, herkesin birbirleriyle tanışıp iletişim kurması ve birlik olması sağlandı. Sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeği ile gün içerisinde kek, meyve suyu, dondurma, çay gibi çeşitli ikramlar sunulan gençlere anı olarak kalması için; tişört, şapka, telefon tutacağı, yaka kartları ve kitap ayracı hediye edildi.

Yeni arkadaşlıklar edinen ve yaz tatillerinin bir gününü dolu dolu geçiren gençler, gelecek seneyi dört gözle beklediklerini ifade etti.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Özgür Özel yeni isim buldu: Vicdan ittifakı

Özgür Özel yeni isim buldu: Vicdan ittifakı

28-03-2024 - SİYASET

Serhat Türkel’e 500 tl karşılığında kumpas kurdular

Serhat Türkel’e 500 tl karşılığında kumpas kurdular

28-03-2024 - SİYASET