CHP Samsun'dan İmamoğlu'na destek

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, "Milletin üzerindeki hiçbir iradeyi gücü tanımıyoruz" dedi.

SİYASET - 18-12-2022 19:56

CHP Samsun'dan İmamoğlu'na destek

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen 2 yıl 7 ay 15 günlük hapis cezası ve getirilen siyasi yasak üzerine CHP İl örgütü ilçe başkanları ile birlikte Samsun Atatürk Anıtı'nda bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına sendikaların ve derneklerin başkan ve temsilcileri destek verdi.

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel yaptığı açıklamada;

Öncelikli olarak Diyarbakır ilimizde çevik kuvvet otobüsü geçerken patlatılan bir bomba sonucunda yaralanan 8 polisimize ve bir sivil memurumuza acil şifalar diliyorum. Terörü ve terörden beslenenleri lanetliyorum dedi.

Şiir okuduğu için mağdur olmuş bir lideri olan ve tüm hikayesini bunu üzerine kurmuş AK Parti 31 Mart yerel seçimlerinde 18.000 oy ile kazandığımız İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerini, bir zarftaki 4 oy pusulasından üçünü geçerli birini geçersiz saymış seçimi iptal etmiş. Yenilenen seçimde İstanbullu 800.000 oy fark ile tekrar hakkı teslim etmişken, Süleyman Soylu'nun kendisine ettiği bir sözü sahibine iade eti diye Belediye Başkanımıza 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak getirilmiştir. Bu kararın altını çizerek söylüyoruz ki siyasi bir karardır. Bu karar 16 milyon İstanbullunun iradesine, demokrasiye, hukuka, adalete yapılmış siyasi bir darbedir.

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun önderliğinde 31 Mart'ta Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye'de bir tarih yazmış ve bugün itibariyle millet ittifakı ile birlikte iktidara emin adımlarla yürümektedir. Kendi bitişini ve milletin yürüyüşünü gören her geçen gün güç kaybeden AKP iktidarı yasal ve ahlaki siyaset yapma anlayışını bir tarafa bırakıp ülkede siyasi barış iklimini askıya alıp elindeki devlet gücü ve imkanlarıyla öyle görüyoruz ki İBB’den başlayan süreçte gözaltılarla Kayyum tehdidiyle sindirme çabaları ile kaybettiklerini geri almaya ve toplumsal muhalefeti de sindirmeye çalışmaktadır. Seçim yaklaştıkça AKP'nin gidişi hızlandıkça sadece İBB değil bütün belediyelerimize bütün seçilmişlerimize AKP'nin ne tür tacizler ne tür siyasi baskı ve ayak oyunları planladığını biliyor ve görüyoruz. Bize kimse sakın adil yargı, tarafsız yargı söyleminde bulunmasın.

Adalet ve kalkınma Partisi Bu davanın hem savcısı hem hakimidir. Delil mi? Sayın Ekrem İmamoğlu’na açılan davanın savcısı Furkan Okudan AKP Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı'nın yeğeni. Davanın asıl hakimine el çektirdikten sonra yerine atanan hakim de TÜGVA ve TÜRGEV yöneticileri ile resimleri var. Şu an adliyelerde bir çok hakim ve savcı avukatlıktan geçmiş AKP yöneticileridir. Kimse bize boş adalet ve tarafsızlık güzellemeleri yapmasın. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak başta Sayın Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu 16 milyon İstanbulluya hizmet edecek diyoruz. İstanbulluların oylarına sahip çıkmak hepimizin Cumhuriyet Halk Partisi’nin ana görevidir. Biz ne İstanbul Belediye Başkanımızı ne de diğer seçilmiş Belediye Başkanlarımızı siyasi ayak oyunlarına kurban etmeyiz.

Genel Başkanımızın önderliğinde halkın iktidarına yaklaştığımız bu günlerde Ak partililere diyoruz ki, zulmün artsın zulmünüz artsın ki millet ve kamu vicdanı sizi tez zamanda göndersin. dedi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Al Sani ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Al Sani ile görüştü

16-04-2024 - SİYASET

Özgür Özel'in yeni imajı

Özgür Özel'in yeni imajı

16-04-2024 - SİYASET