"Bazı sektörlerde ciddi tekeller oluştu"

Bedri Yaşar: "Bazı sektörlerde ciddi tekeller oluştu" İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, başta gıda ve inşaat sektörü olmak üzere bazı sektörlerde inanılmaz şekilde tekeller oluştuğunu belirterek, bu tekellerin Ticaret Bakanlığı Rekabet Kurumu tarafından halen kırılamadığını söyledi.

SİYASET - 09-11-2022 08:20

TEKELLER KIRILAMADI

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Yaşar, Plan Bütçe Komisyonu’nda Ticaret Bakanlığı bütçesi üzerine konuştu. Türkiye’de bazı sektörlerde inanılmaz tekeller oluştuğunu hatırlatan Yaşar, “Rekabet Kurulu Başkanı buradayken söyleyeyim. Bakın, Türkiye'de bazı sektörlerde inanılmaz tekeller oluştu. Bırakın gıda sektörünü, inşaat sektöründe çimento fabrikalarının oluşturduğu tekeli hala kıramadınız. Sizin yazdığınız cezaların demek ki bir caydırıcılığı ve yaptırım gücü yok” dedi.

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Yaşar, alüminyum sektörü, cam sektörü ve emtia sektöründeki fiyat dengesizlikleri ve tekelleşmenin sürdüğüne işaret ederek konuşmasını söyle sürdürdü:

İHRACATTA SIKINTI YAŞANIYOR

“Tekelleşmenin muhakkak kırılması ve üzerine gidilmesi gerekmektedir. Bu tekelleşmeler nedeniyle bugün, ihracatla ilgili ciddi sıkıntılar yaşanıyor. İnşaat sektörü hizmet sektörüdür. Ülke olarak en fazla gelir elde ettiğimiz sektördür. İnşaat sektörü bir taraftan mal satarken, diğer taraftan da yurtdışı kazançlarını ülke ekonomisine kazandırmaktadır.

HEDEFLER TUTMADI

Ticaretin düzgün işlemesi konusunda ortaya konulan hedefler çok büyük önem taşımaktadır. Bugün hükûmetin 2002 yılından bu tarafa yirmi yılda ortaya koyduğu hedeflerin hiç birisi tutmamıştır. Kişi başı gelirimiz 25 bin dolar, ihracatımız 500 milyon dolar, işsizlik oranı 4,6 olacaktı. 2023'e şurada sayılı günlerin kaldığı bu dönemde bu hedeflerin tutmadığını görüyoruz.”

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Al Sani ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Al Sani ile görüştü

16-04-2024 - SİYASET

Özgür Özel'in yeni imajı

Özgür Özel'in yeni imajı

16-04-2024 - SİYASET