Bakan Soylu duyurdu: Fatih Özer iade edilecek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Soylu, Thodex dolandırıcısı Faruk Fatih Özer'in iade süreciyle ilgili sorulara yanıt verdi.

GÜNCEL - 23-09-2022 10:58

Bakan Soylu duyurdu: Fatih Özer iade edilecek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Thodex dolandırıcısı Faruk Fatih Özer'in iade süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Soylu "Muhataplarımızla durumu değerlendiriyoruz. Oranın da bir işleyişi var. Zannediyorum önümüzdeki mahkemede iade edileceğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Bakan Soylu'nun konuşmasından satır başları:

Hem bunlar organize suç örgütleri hem mali suçlar hem de diğer suçlarla ilgilidir. Örneğin; INTERPOL birimimiz de açıkladı. Dünyanın neresinde olursa olsun izliyoruz, takip ediyoruz, bunları Türkiye'ye getirmek için çaba sarf ediyoruz.

Serkan Kurtuluş'u 20 Haziran 2020'de Arjantin'de yakalattık ve orada cezaevinde. Onunla birlikte Deniz Camgöz de orada, aynı şekilde Arjantin'de cezaevinde. Türkiye'de birçok cinayet işlemiş, Gürcistan'da adli kontrolle çıktıktan sonra kaçan Barış Boyun da İtalya'da Rimini şehrinde yakalandı ve şu an hapiste, iadesini bekliyoruz. Volkan Rençber de Karadağ'da yakalandı.

"İADE EDİLECEKLERİNİ BEKLİYORUZ"

Mehmet Sabri Şirin de Hollanda'da yakalanmış oldu. Bunların hepsi organize suç örgütü üyeleri. Muhataplarımızla sürekli görüşme halindeyiz. Bulgaristan ve Arnavutluk İçişleri Bakanlarıyla görüştük. Önümüzdeki mahkemelerden sonra iade edileceklerini bekliyoruz. Oranın da iç hukuk sistemi var ve iç hukuk sistemi işliyor.

Biz başka ülkelerin iç hukuk sistemine bir şey söyleyemeyiz. Radoje Zivkovic'i 2018 yılında sahte kimlikle bulunurken yakaladık ve burada onun kafasına çuval geçirerek Sırbistan'a iade ettik fakat 2 yıl içinde oradan çıktı. Biz başka ülkelerdeki insanları izleme kabiliyetinde değiliz. Türkiye'ye kaçak yollarla girdi ve burada bir saldırı sonucu öldürüldü. İstanbul Emniyeti'nin başarılı bir çalışmasıyla eylemi yapanları, eylemi yönlendirenleri ve eyleme aracı olanların tamamı 12 kişi gözaltına alındı.

"36 SAAT İÇİNDE YAKALANDI"

Cenk Çelik'in yaralanması olayı var. 36 saat içinde Edirne'den yurtdışına kaçarken yakalandı. Bugün veya yarın da mahkemeye çıkacaktır. Hem silahı hem kendisi yakalandı ama o iş orada kalmayacak. Milletimize şunu söylemek isterim.

Suç olduktan sonra suçun veya suçlunun serbest gezmesine veya suçuna devam etmesine yönelik anlayışı kabul etmiyoruz. Suçluyu dağda da şehirde de buluyoruz ve adalete teslim ediyoruz. Bütün bunları gerçekleştirirken devletin gücünü de ortaya koymaya çalışıyoruz. Kim nerede olursa olsun suç işlerse bunun hesabını verecektir.

Suçluyu dağda da şehirde de bulup adalete teslim ediyoruz. Bütün bunları gerçekleştirirken de devletin irade, güç ve kabiliyetini ortaya koymaya çalışıyoruz. Kim nerede olursa olsun milletimize ve devletimize karşı suç işlerse hesabını burada verecek. Hiç endişeniz olmasın.

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Milyoner tarihinde bir ilk! 5 milyonluk soruyu bildi!

Milyoner tarihinde bir ilk! 5 milyonluk soruyu bildi!

25-03-2024 - GÜNCEL

Samsun Valisi Orhan Tavlı Basın Mensuplarıyla İftarda Buluştu

Samsun Valisi Orhan Tavlı Basın Mensuplarıyla İftarda Buluştu

24-03-2024 - GÜNCEL