Atakum Belediyesi’nden turizm hamlesi

Atakum Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen ‘’Orta Karadeniz Turizm Paneli’’nde turizm sektörünün dev isimleri buluştu. Panelin bölge turizminin gelişimi için önemli bir adım olduğunu belirten Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, ‘’Kendi alt yapımızı ve eksiklerimizi tamamlayacağız. Turisti buraya çekmenin yolunu bulacağız. ''dedi.

GÜNCEL - 29-09-2022 17:35

Atakum Belediyesi’nden turizm hamlesi

Atakum Belediyesi, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), Sheraton Grand Samsun Hotel ve Karadeniz Turistik İşletmecileri Derneği (KATİD) iş birliği ile gerçekleştirilen ‘’Orta Karadeniz Turizm Paneli’nde turizm sektörüne yön veren isimler buluştu. 27 Eylül Turizm Günü’nde ‘’Destinasyon Yaratmak’’ başlığı altında Sheraton Grand Samsun Hotel’de gerçekleştirilen panele Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Ak Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve iş dünyasının önde gelen isimleri katıldı.  

TANITIM FAALİYETLERİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Panele konuşmacı olarak katılan ANEX Turizm Grubu Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Neşet Koçkar, ETS Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Suat Özbek, MercanTurizm Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mengü ve ALTİD Yönetim Kurulu Başkanı Burhanettin Sili programda destinasyon yaratma çalışmalarında Orta Karadeniz Bölgesi ile özdeşleşen doğal ve tarihi özelliklerin tanıtım faaliyetlerinin önemine değindi. Sektörün önde gelen isimleri bölgenin doğasında bulunan zenginlikleri ile farklılık yaratarak turizmde marka olabileceğine dikkat çekti.    

TURİSTİ BURAYA ÇEKMENİN YOLUNU BULACAĞIZ

Panelin bölgede turizm faaliyetlerinin gelişmesi için son derece önemli bir adım olduğunu belirten Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci ‘’ Bu panelde amacımız Orta Karadeniz Bölgesi’nin destinasyonunun nasıl oluşması gerektiğine ilişkin Türkiye’nin en büyüklerinin görüşlerini almaktı. Yerel ve beş ilin turizm yatırımcıları bu paneldeydi. Turizmde öne çıkmak ne ile olur, nasıl olmaz katılımcılar onları en net cümlelerle duydular. Sadece bir belediye başkanı veya bir valinin bir araya gelmesiyle değil, turizmin yatırımcılarının kendi bölgelerinde bir adım öne çıkarak, taşın altına elini koyarak, her gün biraz daha büyüyerek ve bir özelliğini daha öne çıkararak ancak fark yaratılabilir. Biz bu işin hızlı bir reklamına çalıştık. Çünkü bu beş büyük turizm yatırımcısının Samsun’da Atakum Belediyesi’nin çağrısıyla Samsun’a gelmeleri de önemli bir sonuçtur. Tüm Türkiye bir süre bizi konuşacak. Ama biz bununla yetinmeyeceğiz. Biz kendi alt yapımızı, eksiklerimizi tamamlayacağız ve turisti buraya çekmenin yolunu bulacağız.’’ ifadelerini kullandı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Milyoner tarihinde bir ilk! 5 milyonluk soruyu bildi!

Milyoner tarihinde bir ilk! 5 milyonluk soruyu bildi!

25-03-2024 - GÜNCEL

Samsun Valisi Orhan Tavlı Basın Mensuplarıyla İftarda Buluştu

Samsun Valisi Orhan Tavlı Basın Mensuplarıyla İftarda Buluştu

24-03-2024 - GÜNCEL